NOS NieuwsAangepast

Duitsland geteisterd door sneeuw

In Duitsland heeft winterweer geleid tot chaos op de wegen. Vooral in het noorden van het land gebeurden veel ongelukken door hevige sneeuwbuien en ijzel.

Op vrijwel elke snelweg in het noorden van Duitsland stond het vanochtend vast. Op veel wegen kwam dat door vrachtwagenchauffeurs die de macht over het stuur hadden verloren. Hun voertuigen slipten en kwamen dwars op de weg te staan. Alleen al in de regio Lüneburg schaarden acht vrachtwagens.

Minder treinen

Ook met het openbare vervoer waren er problemen. Door stakingen bij de spoorwegen rijden er vandaag minder treinen dan gebruikelijk. In het noorden hadden de treinen die rijden ook nog eens te maken met flinke vertragingen door het winterweer.

Het noorden van Duitsland heeft al een week last van het strenge winterweer. Sneeuwval en stuifsneeuw leidden tot veel verkeersongelukken. Op sommige plaatsen zakte de temperatuur tot -20 graden. Een aantal vluchten werd geannuleerd toen het vliegveld van Frankfurt dinsdag enige tijd dicht moest.

Het winterweer houdt nog zeker tot en met morgen aan. Meteorologen verwachten dat er op sommige plaatsen tot 20 centimeter sneeuw valt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl