NOS NieuwsAangepast

Geld dwarrelt over weg bij Dordrecht

Op de Randweg bij Dordrecht is een verstrooide automobilist vanmiddag duizenden euro's kwijtgeraakt. Hij had zijn portemonnee op het dak van zijn auto laten liggen.

Dat ontdekte hij toen hij de oprit van de N3 richting Papendrecht opreed. Toen hij in zijn achteruitkijkspiegel keek, zag hij tot zijn grote schrik vele tientallen biljetten van 50 over de Rijksweg dwarrelen.

Onbekende vrouw

De man besloot om de eerste afrit te nemen en een rondje te rijden omdat op het stuk weg geen vluchtstrook is. Andere automobilisten trokken zich daar niets van aan. Ze stopten om de biljetten op te kunnen rapen.

Een onbekende vrouw ging er uiteindelijk met bijna al het geld vandoor. Ze had de andere automobilisten wijsgemaakt dat zij haar portemonnee op het dak van haar auto had laten liggen. Daarop gaf iedereen het geld aan haar.

3100 euro

De vrouw was net vertrokken toen de echte eigenaar van het geld terug was. Er zat 3100 euro in zijn portemonnee. Daarvan is 160 euro teruggevonden.

De politie is op zoek naar getuigen. De vrouw die er met het geld vandoor ging, zou in een blauwe auto hebben gezeten, samen met een man en twee kinderen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl