NOS NieuwsAangepast

Nieuwe oproep Yunus-demonstratie

Er is een nieuwe oproep gedaan voor een Turkse demonstratie tegen Jeugdzorg, donderdag in Rotterdam. Vanmorgen meldden de initiatiefnemers van de protestactie nog dat de actie niet door zou gaan.

Een van de organisatoren zegt nu op Facebook: "Even voor alle duidelijkheid, we hadden een vergunning gekregen om te protesteren maar die is weer ingetrokken omdat het te riskant was, we gaan morgen een nieuwe aanvraag doen!" De actie staat opnieuw om 10.00 uur gepland bij de Islamitische Universiteit Rotterdam.

Het protest richt zich tegen het besluit van de jeugdzorg om de nu 9-jarige Turkse jongen Yunus te plaatsen bij een lesbisch paar uit Den Haag. Yunus is als baby bij de vrouwen in huis gekomen.

'Lesbies'

Een deelnemer schrijft op Facebook: "Er is heel veel ophef over het feit dat er geprotesteerd gaat worden tegen homos en lesbies. Dat is niet het geval laten we dat even duidelijk aangeven, wij gaan protesteren tegen JEUGDZORG en voor de kinderen waarmee geen rekening word gehouden met het geloof en cultuur".

Voor het evenement zijn zo'n 3500 mensen via Facebook uitgenodigd. Tot nu toe hebben zich een kleine 300 mensen aangemeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl