NOS WielrennenAangepast

Milaan-Sanremo verder ingekort

De organisatie van Milaan-Sanremo heeft besloten de beklimmingen van de Passo del Turchino en Le Manie uit het parcours te halen van de 298 kilometer lange klassieker.

Aanvankelijk werd alleen de Passo del Turchino gemeden en mochten de renners het traject tussen de 117 en 163 kilometer in de ploegbus afleggen. Omdat ook de omstandigheden op Le Manie te gevaarlijk bleken, was er om 15.00 uur een herstart op ongeveer 130 kilometer van de finish.

Bij de onderbreking had een kopgroep met Pablo Lastras, Lars Ytting Bak, Maksim Belkov, Filippo Fortin, Matteo Montaguti en Diego Rosa een voorsprong van meer dan acht minuten op het peloton.

De herstart vond in Arenzano plaats. De zes vluchters mochten daar vertrekken met de bij kilometer 117 opgebouwde voorsprong.

Boonen had "geen zin meer"

Tom Boonen stapte na de onderbreking niet meer op de fiets. "Ik heb er geen zin meer in", sprak de Belgische kopman van Omega Pharma - Quick-Step. "Dit is geen normaal verloop meer van een wedstrijd. De eerste uren waren bijna onmenselijk. Probeer maar eens enkele uren te fietsen in de sneeuw."

Volgens Boonen hadden zeker honderd renners moeten lossen voordat de koersbazen de wedstrijd stil legden. "Al die geloste renners mochten na een tochtje met de bus gewoon opnieuw met de grote groep van start gaan. Dat kan ik geen normaal verloop meer noemen en daarom geef ik er liever de brui aan".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl