Sixtijnse kapel maandag weer open

De Sixtijnse kapel is vanaf maandag weer toegankelijk voor publiek. In de kapel in het Vaticaan vond afgelopen week het conclaaf plaats waar de Argentijn Bergoglio tot nieuwe paus werd gekozen.

Het is de bedoeling dat de kapel dit weekend weer in zijn originele staat wordt teruggebracht. De tijdelijke parketvloer en de geplaatste kachels, tafels en banken worden weer verwijderd.

De nieuwe paus had vandaag voor het eerst een ontmoeting met de internationale pers. Hij vertelde de journalisten dat hij streeft naar een sobere kerk, die zich in dienst van de armen stelt. Hij zei dat hij zich om die reden vernoemd heeft naar Franciscus van Assisi, het symbool van vrede, soberheid en armoede.

Welby

Dinsdag wordt paus Franciscus officieel geïnstalleerd. Het nieuwe hoofd van de Anglicaanse Kerk, Justin Welby, heeft laten weten dat hij daarbij niet aanwezig zal zijn.

De aartsbisschop van York zal Welby vervangen bij de feestelijkheden. Welby aanvaardt zijn eigen nieuwe functie officieel op 21 maart. Hij is nu op pelgrimage langs zes kerken in Engeland om zich daarop voor te bereiden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl