Zege Dortmund, nederlaag Schalke

Borussia Dortmund heeft thuis ondanks een aanvankelijke achterstand een ruime overwinning geboekt op SC Freiburg (5-1).

Schalke 04 ging uit tegen 1. FC Nürnberg onderuit: 3-0.

Freiburg begon prima tegen Dortmund en kwam niet onverdiend op voorsprong door een volley van Jonathan Schmid. De thuisploeg schakelde een tandje bij en sloeg kort voor rust met drie doelpunten (twee van Robert Lewandowski en één van Nuri Sahin) hard terug. Na rust bleef Borussia de baas en troffen wederom Sahin en ook Leonardo Bittencourt nog doel.

Schalke en HSV onderuit

Schalke miste tegen Nürnberg voor rust een aantal prima kansen. Markus Feulner, Alexander Esswein en Mike Frantz deden dat voor de thuisploeg beter: 3-0.

Bij Hamburger SV, dat thuis met 0-1 verloor van degradatiekandidaat FC Augsburg, moest Rafael van der Vaart tijdens de warming-up afhaken met maag- en darmklachten. Hij dient zich maandag al te melden voor het trainingskamp van bondscoach Louis van Gaal voor de komende WK-kwalificatiewedstrijden tegen Estland en Roemenië.

Jeffrey Bruma kon in de verdediging van HSV de nederlaag niet voorkomen. Paul Verhaegh viel na een uur in bij Augsburg.