NOS NieuwsAangepast

Zorgen PvdA-leden over bezuinigen

In de achterban van de PvdA leven veel zorgen over de bezuinigingen van het kabinet. Veel afdelingen zijn bang dat de zwakste groepen de dupe worden van de maatregelen. Morgen houdt de partij een ledenraad over de nieuwste plannen van het kabinet, naar aanleiding van de ramingen van het Centraal Planbureau.

De Jonge Socialisten, die het initiatief namen tot de bijeenkomst, vinden dat de "nieuwe bezuinigingen zwaar op de maag vallen, terwijl er nog geen zicht is op een sterker Nederland". Volgens JS-voorzitter Geenen moet de PvdA nadenken over de vraag waar de partij precies naar toe wil. Hij wil dat de PvdA bij de samenwerking met anderen meer kijkt naar de SP en GroenLinks. Geenen is nu bang voor "grijs met een rood randje".

'Huis in brand'

Voorzitter Kool van de PvdA-afdeling Amsterdam benadrukt dat veel mensen in de achterban zich zorgen maken over hun baan en over de aanpassingen van de WW. Hij zet er vraagtekens bij dat "de polisvoorwaarden worden veranderd, terwijl het huis in brand staat".

Kools collega Luijendijk van de afdeling Noord-Brabant hoopt dat de bezuinigingen op WW en ontslagrecht van tafel gaan of worden verzacht.

De ledenraad heeft geen bevoegdheden om dingen tegen te houden. De fractieleden van de PvdA gaan de komende tijd het land in om met de afdelingen te praten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl