NOS NieuwsAangepast

'Hulp ingestorte feesttent te laat'

De hulpverlening en communicatie na het instorten van een feesttent op het Dicky Woodstockfestival vorig jaar, kwam te laat op gang. Dat blijkt volgens RTV Oost uit een eerste interne evaluatie van de Veiligheidsregio IJsselland.

Vorig jaar augustus raakten 12 mensen gewond toen een tent na noodweer instortte. Er waren ongeveer 150 mensen aanwezig.

Volgens RTV Oost werd burgemeester Van der Tas van Steenwijkerland per toeval door een verslaggever op de hoogte gebracht van de gebeurtenis. Het protocol schrijft voor dat dat direct moet gebeuren.

Problemen met het alarmeringssysteem

Doordat er problemen waren met het alarmeringssysteem, werden niet alle hulpverleners bereikt die normaal bij zo'n calamiteit worden ingeschakeld.

Uit de evaluatie blijkt ook dat de centralist in de meldkamer zich niet binnen twee minuten kon vrijmaken voor de calamiteit in Steenwijkerwold. Ook is er niet continu informatie uitgewisseld met brandweer, politie en ambulancediensten.

De gemeente wil nog niet reageren op de eerste interne evaluatie en bespreekt die eerst met het gemeentebestuur en de gemeenteraad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl