NOS NieuwsAangepast

Heerts peilt standpunten Kamer

FNV-voorzitter Ton Heerts is vandaag in de Tweede Kamer om te spreken met fractievoorzitters Buma van het CDA en Slob van de ChristenUnie. Gisteren sprak hij al met D66-leider Pechtold.

Heerts wil van die partijen weten hoe zij denken over het te sluiten sociaal akkoord. De vakbonden en de werkgevers zijn daarover aan het onderhandelen.

Een van de voorstellen van het kabinet is een nullijn voor ambtenaren en werknemers in de zorg. Behalve de nullijn zijn onder meer de verkorting van de WW en de versoepeling van het ontslagrecht gevoelige punten in het overleg.

Niet allemaal geschrapt

Omdat ook voor dit akkoord geldt dat het kabinet een meerderheid in de Eerste Kamer moet zien te vinden, komen de onderhandelaars nu ook langs bij de oppositiepartijen. Heerts dus namens de bonden, minister Asscher namens het kabinet.

Het kabinet heeft aangegeven niet met elke deal akkoord te gaan waar de vakbonden en de werkgevers mee komen. De bezuinigingsdoelstellingen moeten wel gehaald worden, en ook de geplande versoberingen van de sociale zekerheid mogen niet allemaal geschrapt worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl