NOS VoetbalAangepast

Barça door na indrukwekkende zege

FC Barcelona heeft op grootse wijze de kwartfinales van de Champions League bereikt.

De Catalanen verloren eerder met 2-0 bij AC Milan, maar poetsten die nederlaag in eigen huis knap weg. Het werd 4-0.

Barça opende furieus en kwam al snel op 1-0 via Lionel Messi, die de bal schitterend binnen krulde. Nadat Andrés Iniesta (lat), Messi en Xavi dicht bij de 2-0 waren geweest, ging de storm wat liggen en kreeg M'Baye Niang dé kans op de 1-1, maar hij raakte de paal.

Vlak voor rust schoot Messi aan de andere kant op aangeven van Iniesta wel raak. Na de 3-0 van David Villa sloeg bij Milan de wanhoop toe. De Italianen zetten pas in de slotfase aan, kregen via Robinho nog een goede kans, maar in de extra tijd besliste Jordi Alba het duel.

Met de kwalificatie voor de volgende ronde had Barcelona een Champions League-primeur te pakken: nooit eerder slaagde een ploeg er in een 2-0 uitnederlaag weg te werken.

Villa: "Voor al onze fans"

Villa droeg de indrukwekkende thuiszege op aan de fans in Camp Nou. "We hebben er altijd in geloofd. En met de hulp van onze supporters is het gelukt. We hebben het met hen en voor hen gedaan. Dit is fantastisch voor ons publiek."

Villa erkende dat Barcelona getergd aan de aftrap verscheen. "Zoals iedereen heeft kunnen zien, begonnen we heel vurig aan de wedstrijd. Natuurlijk heeft die snelle goal van Messi ons geholpen. Maar daar waren we ook echt op gebrand. We wisten dat we Milan konden hebben. Dat wisten we feitelijk drie weken geleden in Italië al na die 2-0 nederlaag."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl