NOS NieuwsAangepast

Kamer verbaasd over zendernamen

Verbaasde reacties op de plannen van de Nederlandse Publieke Omroep, NPO om de namen van de zenders te veranderen. Veel Kamerleden begrijpen het besluit van NPO niet om de zendernamen Nederland 1, 2 en 3 te veranderen in NPO 1, 2 en 3.

VVD-Kamerlid Huizing vindt de timing van de NPO verkeerd. Wat hem betreft wordt het plan niet doorgezet zolang de discussie over de toekomst van de publieke omroep nog loopt.

De VVD'er wijst erop dat de politiek er niet over gaat, maar wil wel opheldering van staatssecretaris Dekker over "het proces en de argumentatie".

Volstrekt belachelijk

"Volstrekt belachelijk", zegt PVV'er Bosma over het plan. "Nederland 1 is één van de sterkste merknamen die Nederland heeft. Ik snap niet waarom je die zou veranderen. Besteed je geld aan iets beters."

SP-Kamerlid Van Dijk sluit zich daarbij aan: "De publieke omroep moet 300 miljoen bezuinigen en dan gaan ze zoveel geld gebruiken voor zo'n naamsverandering. Dit is dodelijk voor het draagvlak van de NPO."

Verhoeven van D66 merkt op dat het bij de NPO bijna overal over gaat, behalve over de inhoud. Hij noemt NPO-topman Hagoort "een visionair, die misschien iets te ver van de werkelijkheid af staat".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl