NOS NieuwsAangepast

Sneeuw teistert Noordwest-Frankrijk

Het noordwesten van Frankrijk is grotendeels platgelegd door zware sneeuwval. De autoriteiten hebben iedereen opgeroepen om thuis te blijven en de Franse weerdiensten hebben de hoogste alarmfase afgekondigd.

Spoor

In en rond Parijs zijn grote problemen op de weg en op het spoor. In de Franse hoofdstad wordt hier en daar met sneeuwkettingen gereden en de hogesnelheidstreinen Eurostar en Thalys rijden niet. Ook de TGV-treinen hebben grote vertragingen. De snelweg A1 richting België is al de hele dag dicht door een ongeluk met een vrachtwagen. De Nederlander Chizki Loonstein staat er al sinds 01.00 uur in de file.

Op de luchthaven Orly is een toestel van Tunisair bij de landing van de baan gegleden. De 140 passagiers zijn ongedeerd. Andere vliegvelden zoals Charles de Gaulle kampen met vertragingen.

Scholen

In de omgeving van Calais zijn alle scholen zeker tot en met morgen dicht door de sneeuw en de kou.

Vanwege de winterse problemen heeft premier Ayrault de crisisstaf van het kabinet bijeengeroepen.

Ardennen

Het sneeuwgebied veroorzaakt ook in Zuidoost-Engeland, België en Duitsland overlast. De wegen in de Ardennen zijn praktisch onbegaanbaar en in Brussel zijn grote problemen met het openbaar vervoer, uitgezonderd de metro.

Op de Belgische snelwegen zijn diverse vrachtwagens geschaard, maar grote ongelukken zijn uitgebleven.

Duitsland

In grote delen van Duitsland kampt het verkeer ook met grote overlast. Diverse snelwegen werden vanwege gladheid gesloten en de drukke luchthaven van Frankfurt ging tussen de middag dicht omdat de sneeuwruimers het niet meer aankonden.

Ook in het zuiden van Engeland hadden weggebruikers veel last van de sneeuw. In Sussex waren meer dan 300 aanrijdingen en in Kent moesten bestuurders de nacht in hun auto doorbrengen. Ook daar zijn veel scholen dicht door de ingevallen kou.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl