NOS NieuwsAangepast

Late sneeuw overvalt West-Europa

Sneeuw leidt in verschillende delen van West-Europa tot ongelukken en ongemak. Niet alleen in Nederland, maar ook in Frankrijk, België en Duitsland wordt de hele dinsdag rekening gehouden met buien die voor een dikke sneeuwlaag zullen zorgen.

Volgens Duitse meteorologen komt zo'n late inval van de winter eens in de twintig jaar voor. In Noord-Duitsland gebeurden gisteren al honderden ongelukken. In de deelstaat Noordrijn-Westfalen raakten gisteravond zeker acht mensen gewond.

Onderdak

In Frankrijk zijn honderden automobilisten ingesneeuwd. De meesten lieten hun auto achter om de nacht door te brengen in de warmte binnen. Het bestuur van het noordwestelijke departement Manche roept via sociale media inwoners op om gestrande reizigers onderdak te bieden.

Een Nederlandse automobilist meldt dat hij al vier uur vaststaat op de A1 tussen Parijs en Lille achter een vrachtwagen in 30 centimeter sneeuw. Een sneeuwschuiver staat een paar voertuigen achter hem. "Als de ANWB me een kop thee zou kunnen brengen, zou ik heel erg dankbaar zijn."

Voor verschillende Noord-Franse departementen zijn snelheidsbeperkingen van kracht voor vrachtwagens. Ze mogen niet harder dan 80 kilometer per uur.

Rampzalige spits

Waalse media waarschuwen voor een rampzalige ochtendspits. Het sneeuwt er sinds gistermiddag en in de avondspits maandag stond er meer dan 600 kilometer file.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl