NOS VoetbalAangepast

Maaskant vertrekt bij FC Groningen

Trainer Robert Maaskant vertrekt al na één seizoen bij FC Groningen.

Na een gesprek tussen de clubleiding en de trainer is besloten het contract van Maaskant, dat aan het eind van het seizoen afloopt, niet te verlengen.

Het gesprek vond plaats op initiatief van de 44-jarige Maaskant zelf en het besluit is volgens beide partijen in goede harmonie tot stand gekomen. Maaskant volgde afgelopen zomer de ontslagen Pieter Huistra op.

FC Groningen staat in de eredivisie met dertig punten uit 26 wedstrijden op de elfde plaats.

"Mooie club"

"Gedurende ons gesprek kwamen we tot deze gezamenlijke conclusie", aldus algemeen directeur Hans Nijland in een toelichting op de website van FC Groningen.

"Maaskant heeft zeer professioneel gehandeld en gereageerd. Wij hebben dan ook de absolute overtuiging dat we het seizoen op een waardige wijze zullen afsluiten."

Op zijn beurt laat Maaskant weten tot de laatste dag te zullen strijden voor een plek in de play-offs om een ticket in de Europa League. "De werksfeer binnen FC Groningen is uitstekend. Zo wil ik het ook graag afsluiten. Het besluit is van twee kanten gekomen en ik kan dan ook oprecht zeggen dat ik Groningen een geweldig mooie club vind."

Maaskant werkte eerder als trainer bij RBC Roosendaal, Go Ahead Eagles, Willem II, MVV en NAC Breda. In 2011 werd hij met Wisla Krakow kampioen van Polen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl