NOS NieuwsAangepast

Winterse kou houdt aan

Het winterweer houdt Nederland voorlopig in zijn greep. Enorme hoeveelheden sneeuw worden niet verwacht, maar door de combinatie van harde wind en lage temperaturen is de gevoelstemperatuur erg laag.

Weerbureau Weerplaza zegt dat de gevoelstemperatuur tussen de -5 en -10 ligt. Vooral in de kustprovincies voelt het heel koud aan. In het noorden en oosten van het land is het minder kil, daar kan ook af en toe de zon schijnen.

Sneeuw

Vandaag en morgen trekt een gebied met winterse neerslag over Noordwest-Europa. In het westen en noorden van Frankrijk en in België kan veel sneeuw vallen. In Frankrijk kan langs de kust wel 50 centimeter vallen, en in de Ardennen 20 centimeter. In Nederland worden geen grote hoeveelheden verwacht. Het zuiden van Nederland bevindt zich op de rand van het sneeuwgebied.

Weerplaza verwacht deze week nog geen eind aan het winterweer, wel wordt de kou geleidelijk wat minder. Tot in het weekend kan het 's nachts vriezen en elke dag kan er wat winterse neerslag vallen. De middagtemperatuur gaat wel wat omhoog en komt tussen de 2 en 5 graden te liggen. Dat is zes graden kouder dan normaal is voor deze tijd van het jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl