NOS NieuwsAangepast

Verkiezingen Venezuela 14 april

Venezuela kiest op 14 april een opvolger voor de overleden president Hugo Chávez. Dat is door de kiescommissie besloten.

Waarnemend president Maduro heeft gisteren na beëdigd de kiescommissie gevraagd zo snel mogelijk met een datum te komen. Volgens de grondwet moet er bij afwezigheid van de president binnen 30 dagen verkiezingen worden gehouden. Chávez overleed op 5 maart, dus volgens de oppositie wordt de officiële termijn niet gehaald. Maar anderen zeggen dat wordt geteld vanaf het moment van de inauguratie van de waarnemend president.

Henrique Capriles

Nicolás Maduro zal het in de verkiezingen zo goed als zeker opnemen tegen Henrique Capriles, die door de oppositie naar voren is geschoven. Capriles heeft zijn kandidatuur nog niet bevestigd. Bij de vorige verkiezingen in oktober werd hij verslagen door Chávez.

De glazen tombe met het lichaam van Chávez komt uiteindelijk in het Panthéon en niet in het Museum van de Revolutie, zoals eerder werd gemeld. Dat maakte de voorzitter van het Congres bekend. In het Panthéon in Caracas is ook de tombe met de resten van Simón Bólivar, de Zuid-Amerikaanse vrijheidsstrijder. Chávez refereerde vaak aan Bólivar en noemde zijn beleid de Bolivariaanse revolutie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl