Willem II grijpt laatste strohalm

Willem II heeft thuis tegen VVV-Venlo een dik verdiende 1-0 zege geboekt. In de 89ste minuut werd Guyt matchwinner.

Met acht punten achterstand op de Limburgers, die de zeventiende plaats bezetten, begon Willem II aan het duel van de waarheid.

Kopballen van Aurélien Joachim, Philipp Haastrup en Nick Hofs in het eerste kwartier werden vlak voor de rust gevolgd door grote kansen voor Hofs en Haastrup, maar doelman Niki Mäenpää (voorheen Willem II) reageerde attent.

De eerste kans voor VVV, kort na rust, was meteen een grote, maar Nils Röseler kopte naast. Willem II bleef heersen, Joachim miste vier kansen en Guyt keerde met z'n rug een schot van ploegmaat Marc Höcher. Nadat Robert Cullen (VVV-Venlo) een enorme kans had verprutst, scoorde Guyt uit de draai.