NOS NieuwsAangepast

Topambtenaar NL helpt na Sandy

De Nederlandse topambtenaar Henk Ovink gaat de Amerikaanse overheid helpen met de wederopbouw na orkaan Sandy. Ovink wordt lid van de Hurricane Sandy Rebuilding Taskforce en daarmee topadviseur van Amerikaanse minister van Wonen, Shaun Donovan.

De aanstelling van Ovink gaat in op 1 april. Momenteel werkt hij nog als waarnemend directeur-generaal Ruimte en Water op het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Nederlandse waterkennis

Het kustgebied van de staten New York en New Jersey werd in november getroffen door de orkaan Sandy. Ovink moet ervoor zorgen dat er bij de wederopbouw rekening wordt gehouden met de vergrootte risico's in de toekomst. Ook moet er klimaatbestendig worden gebouwd.

"Deze benoeming is het bewijs dat onze Nederlandse waterkennis internationaal in zeer hoog aanzien staat", zegt minister Schultz. "Die kennis delen we dan ook graag met de Amerikanen, die nu werk maken van een betere bescherming tegen het water."

Volgens de minister heeft Nederland ook baat bij de aanstelling. "We brengen kennis, maar ik hoop ook dat we weer nieuwe kennis mee terug nemen. Zo blijven we voorop lopen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl