Danser: zuur was niet de bedoeling

Danser Pavel Dmitritsjenko als Ivan de Verschrikkelijke»
Danser Pavel Dmitritsjenko als Ivan de Verschrikkelijke AFP

De danser die opdracht heeft gegeven voor de aanslag op artistiek leider Sergej Filin van het Bolsjoj-ballet, had niet de bedoeling om Filin met zwavelzuur te verminken. Dat zei hij vandaag tegen de rechter in Moskou.

Danser Pavel Dmitritsjenko had bij "een kennis" geklaagd over Filin, zei hij tegen de rechter. Die kennis bood vervolgens aan om hem "in elkaar te slaan".

"Ik heb hem niet gezegd dat hij zwavelzuur moest gooien", zei de 29-jarige danser. Hij beweerde dat het niet zijn bedoeling was om Filin lichamelijk zo zwaar toe te takelen. Filins ogen en huid werden door de aanslag ernstig beschadigd.

Volgens de politie in Moskou betaalde Dmitritsjenko de twee mannen die de aanslag uitvoerden samen 50.000 roebel. Omgerekend is dat zo'n 1250 euro. Een van de mannen gooide het zwavelzuur, de ander bestuurde de auto waarin zij wegreden.

Deel deze pagina

Video

Verdachte: zuuraanval op directeur Bolsjoj een vergissing

De aanval met zwavelzuur waarbij de artistiek directeur van het Russische Bolsjoj-theater ernstig gewond raakte, was een... vergissing. Dat heeft de man, die verdacht wordt het brein achter de aanval te zijn, bij de rechtbank verklaard.

Video en Audio

Meer video en audio