NOS SportAangepast

Janssen technisch manager in België

Sjef Janssen, voormalig coach van de Nederlandse dressuurploeg, gaat aan de slag als technisch manager dressuur bij de Belgische Ruitersportfederatie.

Janssen moet er voor zorgen dat de Belgen met een sterke ploeg naar Rio gaan, waar in 2016 de Olympische Spelen worden gehouden. "Ik ga er naar toe om de structuur op te zetten en de topkaders te begeleiden. Het is niet zo'n intensieve functie als die van bondscoach."

De 63-jarige coach tekende in eerste instantie voor één jaar, maar als de samenwerking bevalt, gaat hij door tot en met de Spelen in Rio de Janeiro.

Janssen combineert zijn baan in België met het begeleiden van de Duitse ruiter Matthias Rath, die op Totilas rijdt, het voormalige wonderpaard van Edward Gal.

Kat uit de boom kijken

Dat Janssen in eerste instantie maar voor één jaar heeft getekend, lijkt vreemd omdat hij de Belgen naar Rio de Janeiro moet leiden.

"Het is uitdrukkelijk op eigen verzoek geweest," verklaart Janssen. "Ik ken het Belgische paardenwereldje al heel lang en ik weet dat het daar nooit makkelijk is geweest om te functioneren. Er waren nogal veel tegenstrijdige belangen blijkbaar."

De nieuwe technisch manager noemt de strijd tussen Vlamingen en Walen, die ook in de paardensport een bron van onrust is, als een van de belangrijkste reden met een éénjarig contract te beginnen.

Janssen wil eerst even de kat uit de boom kijken en in het eerste jaar alles naar zijn hand zetten. "Als ik er een goed gevoel bij heb, dan trek ik het door tot Rio."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl