NOS NieuwsAangepast

Capriles weer kandidaat Venezuela

De Venezolaanse politicus Henrique Capriles is door de oppositie opnieuw naar voren geschoven als presidentskandidaat. De gezamenlijke oppositiepartijen hebben unaniem besloten dat hij zal meedoen aan de verkiezingen die volgen op de dood van Hugo Chávez.

Capriles nam het in de presidentsverkiezingen van oktober op tegen Chávez, maar bleef toen steken op iets minder dan de helft van de stemmen. Nu staat hij binnen dertig dagen tegenover Chavez' opvolger, waarnemend president Nicolás Maduro van de Verenigde Socialistische Partij.

Corruptie

Tijdens de campagne voor de verkiezingen in oktober beloofde Capriles een harde aanpak van de corruptie in Venezuela. Ook was hij voorstander van meer privé-investeringen en minder staatsbemoeienis.

Honderdduizenden rouwende mensen hebben Chávez woensdag in de Venezolaanse hoofdstad Caracas de laatste eer bewezen. De kist met het lichaam van de overleden president werd in een vijf kilometer lange processie door de stad gedragen. Hij ligt nu tot vrijdag opgebaard in de militaire academie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl