NOS VoetbalAangepast

Boëtius en Vilhena in voorselectie

Bondscoach Louis van Gaal heeft voor de WK-kwalificatieduels met Estland (22 maart) en Roemenië (26 maart) de jonge Feyenoorders Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena opgenomen in de voorselectie.

Ook Mike van der Hoorn van FC Utrecht zit bij de 26-koppige groep. Daarnaast zijn ook doelman Maarten Stekelenburg, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart weer geselecteerd. Zij ontbraken begin februari in het oefenduel met Italië

Voor PSV'er Jeremain Lens, die momenteel een schorsing uitzit na het opstootje tegen Feyenoord, was geen plek. Hij begon tegen Italië nog in de basis. Op 15 maart wordt de definitieve selectie bekend voor de duels in de Arena.

Van der Hoorn dacht dat hij droomde

Van der Hoorn kon zijn geluk niet op toen hij hoorde van zijn voorselectie. "Toen ik hoorde dat het waar is dat ik bij de voorselectie zit, dacht ik wel even dat ik droomde", laat de verdediger weten op de website van zijn club.

"Als je de selectie leest en je ziet tussen al die grote namen je eigen naam staan, dan sta je perplex. Ik was verrast, maar ben er zeker blij mee."

Van der Hoorn vindt dat er vertrouwen spreekt uit zijn voorselectie. "Het is een teken dat de bondscoach vindt dat ik goed bezig ben. We wachten rustig af tot 15 maart, dan hoor ik of ik bij de definitieve selectie zit. Zondag spelen we thuis tegen RKC Waalwijk, daar richt ik mij eerst nog op."

Volledige selectie:

Doel: Maarten Stekelenburg (AS Roma), Kenneth Vermeer (Ajax), Michel Vorm (Swansea City)

Verdediging: Daley Blind (Ajax), Mike van der Hoorn (FC Utrecht), Daryl Janmaat (Feyenoord), Joris Mathijsen (Feyenoord), Ricardo van Rhijn (Ajax), Stefan de Vrij (Feyenoord), Jetro Willems (PSV)

Middenveld: Jordy Clasie (Feyenoord), Jonathan de Guzman (Swansea City), Siem de Jong (Ajax), Adam Maher (AZ), Wesley Sneijder (Galatasaray), Kevin Strootman (PSV), Rafael van der Vaart (HSV), Tonny Vilhena (Feyenoord)

Aanval: Jean-Paul Boëtius (Feyenoord), Bas Dost (VfL Wolfsburg), Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Ola John (Benfica), Dirk Kuijt (Fenerbah?e), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München), Ruben Schaken (Feyenoord).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl