NOS WielrennenAangepast

Boogerd kan resultaten kwijtraken

Michael Boogerd kunnen resultaten worden ontnomen, omdat hij verboden middelen heeft gebruikt.

Dat zegt Herman Ram, directeur van de Nederlandse Dopingautoriteit. Boogerd heeft tegenover de NOS toegegeven doping te hebben gebruikt.

"Er komt in ieder geval een tuchtprocedure," vertelde Ram. "De vraag is wie dat gaat doen, omdat er in dit geval meerdere mogelijkheden zijn. Dat gaan we de komende dagen uitzoeken."

Schorsen of schrappen

Volgens Ram gaat de zaak nu voorgelegd worden aan de tuchtcommissie. "Er zijn verschillende mogelijkheden in het tuchtreglement. Een schorsing of resultaten terugnemen zijn een optie."

Als er resultaten worden geschrapt (in Nederlandse koersen) dan geldt er een verjaringstermijn van acht jaar. In 2006 werd Boogerd derde in de Gold Race en veroverde hij de nationale wegtitel.

Ram geeft aan niet echt verbaasd te zijn over de bekentenis van Boogerd. "We weten allemaal dat de één na de andere zijn verhaal komt doen en we weten ook dat het al heel lang verwacht werd dat Boogerd naar buiten zou komen. Net als iedereen was ik in die zin niet verrast. Elke Nederlander zat er op te wachten, denk ik.."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl