Verdachte Bolsjoj-incident opgepakt

Sergej Filin bij zijn aankomst vorige maand in Aken»
Sergej Filin bij zijn aankomst vorige maand in Aken AFP

De Russische politie heeft een verdachte aangehouden in de zaak van Sergej Filin, de artistiek directeur van het Russische Bolsjoj-theater. In januari werd Filin op straat aangevallen door een onbekende. Die gooide zuur in zijn gezicht toen die uit de auto stapte.

Het Bolsjoj-theater en de Russische politie hebben de aanhouding bekendgemaakt. De verdachte wordt verhoord. Of de verdachte een bekende is van Filin wil de politie nog niet zeggen.

Gezichtsvermogen

Filin bleef achter met ernstige brandwonden aan zijn gezicht en ogen. Hij wordt in een speciale oogkliniek in Aken in Duitsland behandeld in de hoop dat zijn gezichtsvermogen verbetert. In Moskou heeft hij al een paar operaties aan zijn huid ondergaan.

De achtergrond van de aanval is vermoedelijk een conflict op het werk. Filin zei vrij snel na de aanval dat hij zeker wist wie er achter zat. Het doel zou volgens hem zijn om hem weg te werken als artistiek directeur.

Deel deze pagina

Video

Verdachte Bolsjoj-incident opgepakt

De Russische politie heeft een verdachte aangehouden in de zaak van Sergej Filin, de artistiek directeur van het Russische... Bolsjoj-theater. In januari gooide iemand zuur in zijn gezicht.

Video en Audio

  • » Onrust in Burkina Faso Video De regering van Burkina Faso heeft een omstreden voorstel voor een grondwetswijziging ingetrokken...30 okt 2014, 10427 keer afgespeeld
  • » Iedereen is 1 in Rotterdam Video In Rotterdam hebben zo'n tweehonderd mensen meegelopen in een tocht voor de eenheid. Ze willen...30 okt 2014, 1186 keer afgespeeld
  • » OM eist 20 jaar cel voor vergiftigen van echtgenoten Video De vrouw ontving na de dood van beide mannen ook geld uit hun levensverzekering.30 okt 2014, 1011 keer afgespeeld

Meer video en audio