NOS NieuwsAangepast

EOD vindt verdacht poeder na kraak

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft na een mislukte plofkraak in Gorredijk een doosje met een verdacht poeder gevonden. De politie gaat ervan uit dat het poeder explosief is. Er worden monsters naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gestuurd om vast te stellen wat er precies in het doosje zit. De EOD was gealarmeerd door de politie. Die deed onderzoek naar een plofkraak maandagmorgen bij een bank in de Hoofdstraat van Gorredijk.

Bewakingscamera's

Omwonenden hoorden tussen 03.00 en 03.30 uur een harde knal. Sommigen zagen drie mannen in een auto wegrijden. De overvallers hebben geen geld buitgemaakt.

Bij het politieonderzoek werden ook beelden van bewakingscamera's bekeken. Daarop was te zien dat de daders iets in de automaat lieten zakken. De politie vertrouwde dit niet en riep daarom de hulp in van de EOD.

Sigarendoos

EOD-medewerkers gingen maandagavond laat het bankgebouw binnen. Daar ontdekten ze het pakketje dat de vorm heeft van een sigarendoos.

Zo'n twintig bewoners van huizen in de buurt moesten hun huis uit. Ze mochten begin van de nacht weer terug, nadat de EOD het poeder had weggehaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl