NOS NieuwsAangepast

Weer voorzorgslanding op Schiphol

Volgens de luchtvaartmaatschappij gebeurde dat op 100 meter hoogte, vlak na het opstijgen. De Airbus A319 was van Amsterdam op weg naar Londen Luton.

Het vliegtuig is veilig op Schiphol geland. Alle 146 passagiers hebben het toestel verlaten. Waarschijnlijk vliegen ze vanavond alsnog naar Londen.

Ganzen

Het is nog niet duidelijk wat voor vogel in de vliegtuigmotor is terechtgekomen. In de omgeving van Schiphol komen veel ganzen voor. De rechter besloot vorig jaar dat de dieren vergast mogen worden met koolstofdioxide.

Duke Faunabeheer, het bedrijf dat voor Schiphol de ganzen in de omgeving vergast, begint in mei weer met het afmaken van de dieren. Tot die tijd verjaagt de luchthaven de ganzen zoveel mogelijk.

Meer voorzorgslandingen

Vanochtend moesten de hulpdiensten ook al twee keer in actie komen. Een Airbus A330 van Delta Air Lines kampte kort na het opstijgen met motorproblemen en moest direct terugkeren.

Dezelfde ochtend maakte een KLM-vliegtuig dat op weg was naar Milaan een voorzorgslanding, omdat er rook in de cockpit was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl