NOS NieuwsAangepast

Dordrecht wil 'briefterrorist' stoppen

De gemeente Dordrecht wil dat een huisjesmelker stopt met het sturen van honderden bezwaarbrieven en stapt daarom naar de rechter. Een woordvoerder noemt de man 'een briefterrorist'.

De man had een conflict met de gemeente over vergunningen voor kamerverhuur in zijn panden. Hij verloor procedures bij de rechter en de Raad van State, waarna dwangsommen werden opgelegd van in totaal 300.000 euro. Ook werden twee van zijn huizen op een executieveiling verkocht.

Sindsdien stuurt de man tientallen brieven per week, vooral bezwaren en verzoeken voor de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

Stortvloed

"Hij is kennelijk nog steeds boos op ons en dat leidt tot een stortvloed aan brieven. Die zullen we allemaal moeten beantwoorden, want dat zijn we als gemeente verplicht. Maar gezien de tijd en geld die het ons kost, willen we hem graag een beperking opleggen", zegt de gemeentewoordvoerder.

In januari en februari ontving Dordrecht 380 brieven van de boze verhuurder. "Hij heeft zelf aangegeven dat hij dit doet om de gemeente te zieken en op kosten te jagen."

De gemeente wil via een kort geding afdwingen dat de man nog maar tien brieven per maand mag versturen. Volgens Dordrecht is dat een redelijk voorstel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl