NOS NieuwsAangepast

Problemen bij hogeschool ArtEZ

De onderwijsinspectie heeft ArtEZ hogeschool voor de kunsten onder verscherpt toezicht gesteld. Volgens de school is er recent een verdenking gerezen van malversaties op een vestiging in Enschede. De school wil niet zeggen wat daar is gebeurd, maar zegt desgevraagd dat er geen sprake is van fraude met diploma's.

ArtEZ heeft zelf een extern bureau in de arm genomen om de eventuele malversaties te onderzoeken. Ook heeft de school de verdenkingen gemeld bij de Inspectie van het Onderwijs. De inspectie gaat morgen met de raad van toezicht van ArtEZ in gesprek.

Volgens de school kampt de vestiging in Enschede al langer met problemen door cultuurverschillen, die het gevolg zijn van een fusie van ruim tien jaar geleden. Voorzitter Gerrit Grotenhuis van de raad van toezicht zegt dat sommige medewerkers nog te veel uitgaan van de oude situatie.

Verschil van inzicht

Ook heeft de raad van toezicht vandaag het college van bestuur van ArtEZ naar huis gestuurd. Volgens een verklaring is er een onoverbrugbaar verschil van inzicht tussen het college en het management over het te voeren beleid. Grotenhuis benadrukt dat dat niets te maken met het onderzoek naar malversaties.

ArtEZ is een hogeschool met 3000 leerlingen en 850 medewerkers, met vestigingen in Arnhem, Zwolle en Enschede.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl