NOS NieuwsAangepast

Gedode man groef eigen graf

De 23-jarige Frank Temme uit Heerhugowaard, die in de duinen van Schoorl is vermoord, heeft waarschijnlijk zijn eigen graf moeten graven. Dat bleek bij het begin van de rechtszaak tegen de 24-jarige verdachte.

Volgens het Openbaar Ministerie had Temme op de dag van de moord, 7 maart vorig jaar, waarschijnlijk een afspraak met de verdachte, Gerard W. Ze zijn naar het duingebied van Schoorl gegaan, waar ze samen een graf hebben gegraven. Temme kreeg daarna een klap op zijn hoofd met een schop en werd in het graf begraven.

Undercover

De verdachte heeft tegen verschillende getuigen verteld dat hij betrokken was bij de dood van Frank Temme. "Daarnaast zijn er twee undercover-agenten ingezet die ook met de verdachte hebben gesproken en daar heeft hij hetzelfde verhaal aan verteld", zegt het OM. Hij heeft ook aangewezen waar het graf ongeveer was. Later, op 16 november, is het lichaam van Temme inderdaad daar in de buurt gevonden.

Het OM kan nog niet zeggen of Temme meteen na de klap dood was. "Dat komt op de uiteindelijke zitting aan de orde." De verdachte heeft in politieverhoren steeds ontkend dat hij iets met de moord te maken heeft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl