NOS NieuwsAangepast

Tarieven parkeergarages gestegen

Nederlandse parkeergarages zijn het afgelopen jaar flink duurder geworden. Uit onderzoek van Detailhandel Nederland blijkt dat de tarieven gemiddeld met 9 procent zijn gestegen.

De grootste stijging was bij de Plazagarage in Rotterdam. Daar betalen automobilisten nu anderhalf keer zo veel als een jaar geleden. Ook bij parkeergarage Hoog Catharijne in Utrecht (33 procent) en de Muzenpleingarage in Den Haag (25 procent) gingen de prijzen flink omhoog.

Betalen per minuut

Doordat in veel parkeergarages de tarieven worden berekend per uur, betalen automobilisten gemiddeld 14 procent te veel. Wanneer betalen per minuut wordt ingevoerd, gaat dat soms gepaard met tariefsverhogingen.

De PvdA komt deze week met een initiatiefwet om te voorkomen dat automobilisten te veel betalen. De partij wil wettelijk vastleggen dat mensen per minuut mogen afrekenen, met een starttarief van maximaal vijf minuten. PvdA-Kamerlid Kuiken vindt het "oneerlijk en onnodig" dat automobilisten bijvoorbeeld voor een vol uur betalen, als ze maar 16 minuten hebben geparkeerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl