NOS NieuwsAangepast

Demonstraties om ziekte Chávez

In Venezuela zijn honderden mensen de straat op gegaan om duidelijkheid te eisen over de toestand van president Chávez. De Venezolaanse president is al tijden ziek. Hij heeft kanker.

Zaterdag maakte vicepresident Maduro bekend dat Chávez chemotherapie krijgt en dat hij herstellende is van een longontsteking.

Te ziek om te regeren

Regeringsfunctionarissen geven de laatste weken wisselende signalen af over de toestand van de socialistische president. Soms wordt hij "langzaam beter" en soms "vecht hij voor zijn leven".

Demonstranten in Caracas zijn bang dat de president te ziek is om het land te regeren en willen nu de waarheid over zijn toestand. In een ander deel van de stad was tegelijkertijd een pro-Chávez-manifestatie aan de gang.

Foto's

Vijf maanden geleden werd Chávez nog herkozen. Hij zou begin januari worden beëdigd voor zijn tweede termijn, maar dat ging niet door vanwege zijn ziekte.

Chávez is vier keer naar Cuba geweest voor behandeling. De laatste keer was drie maanden geleden. Daarna is hij niet meer in het openbaar verschenen. Half februari kwamen de autoriteiten naar buiten met foto's van een lachende Chávez met zijn dochters.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl