NOS NieuwsAangepast

Franse militair gesneuveld in Mali

In Mali is opnieuw een Franse militair gesneuveld. Het is de derde Franse militair die is gedood bij de gevechten in het Afrikaanse land.

De 26-jarige parachutist werd zaterdagavond onder vuur genomen in het Adrar-gebergte. Franse troepen voerden daar een aanval uit op "het hart van het terroristische bolwerk", zei een woordvoerder van het leger. Bij de operatie zou de helft van de moslimextremisten zijn "geneutraliseerd".

De Franse operatie in Mali begon op 11 januari, nadat moslimextremisten het noorden van het land in handen hadden gekregen. Binnen een paar weken hadden de Fransen alle bezette steden heroverd, maar de rebellen bieden nog altijd fel weerstand.

Al-Qaida

De premier van Frankrijk liet weten dat zijn land, "ondanks de tragische omstandigheden", vastbesloten is om het werk in Mali voort te zetten.

Het leger van Tsjaad, dat ook actief is in Mali, zei gisteren dat het Mokhtar Belmokhtar heeft gedood. Belmokhtar wordt gezien als een belangrijke man binnen al-Qaida en het brein achter de gijzeling in een Algerijns gascomplex in januari.

Eerder deze week zou ook een andere leider van al-Qaida, Abdelhamid Abou Zeid, door het leger van Tsjaad zijn gedood.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl