Feyenoord eenvoudig langs NEC

Feyenoord gaat steeds meer geloven in de eigen kansen op de titel.

Bij NEC was één helft prima voetbal meer dan genoeg om andermaal aan te haken bij PSV en Ajax: 0-3.

In die uitstekende eerste helft was NEC aanvankelijk iets feller. Nadat Jean-Paul Boëtius na een mooie steekpass van Tonny Vilhena de eerste goede Feyenoord-kans direct had verzilverd, waren de bezoekers dominant.

Toch roken voor rust Daan Bovenberg, wiens kopbal tegen de paal viel, en Erik Falkenburg aan de 1-1. De goal viel echter aan de andere kant; Graziano Pellè kopte uit een uitgespeelde aanval simpel binnen.

NEC toonde durf en karakter, maar zag de inzet niet beloond. Feyenoord moest ver terug, gaf ook kansen weg, maar de winst kwam niet echt meer in gevaar. De 0-3 uitslag, die Boëtius via een counter op het scorebord bracht, was enigszins geflatteerd.