Been in Belgische bekerfinale

Trainer Mario Been heeft in België met Racing Genk de bekerfinale bereikt. Hij klopte het Anderlecht van trainer John van den Brom.

De return in de halve finales eindigde in 1-0 door een treffer van Jelle Vossen in de 62ste minuut. Dat was kort na de rode kaart wegens natrappen voor Anderlecht-speler Dieumerci Mbokani.

Aangezien de eerste wedstrijd bij Anderlecht ook in 1-0 eindigde, moest een verlenging uitsluitsel geven. Daarin werd niet gescoord en in de in totaal twintig strafschoppen die volgden, waren de spelers van Genk koelbloediger.

Doelman Lászlo Köteles schoot de beslissende penalty binnen, nadat Silvio Proto, de keeper van Anderlecht, even daarvoor het doel ruimschoots had gemist.

Plet, De Zeeuw, Nuytinck

Bij Genk viel Glynor Plet in, bij Anderlecht hadden Demy de Zeeuw en Bram Nuytinck een basisplaats. In de strafschoppenserie faalde Plet en scoorde Nuytink.

In de eindstrijd treft Been Kortrijk of Cercle Brugge. Bij Cercle Brugge zit de Nederlandse trainer Foeke Booy in de dug-out.