NOS NieuwsAangepast

Kerry in Caïro, rellen in Egypte

In Egypte zijn bij rellen tussen demonstranten en de politie een dode en tientallen gewonden gevallen. Op vrijwel hetzelfde moment kwam de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry in Caïro aan om te praten met de regering en oppositiepartijen.

De demonstranten beschuldigen president Morsi en de Moslimbroederschap van het monopoliseren van de macht. Daarnaast worden de beloftes van hervormingen volgens hen niet waargemaakt. De rellen waren in Mansoera in de Nijldelta en in de havenstad Port Said.

Eerlijke stembusgang

Een aantal oppositiepartijen in Egypte is niet van plan mee te doen aan de parlementsverkiezingen, die dit voorjaar worden gehouden. De partijen willen dat er eerst een wet komt waarmee een eerlijke stembusgang wordt gegarandeerd.

Kerry praat morgen met president Morsi, oppositieleiders en zakenmensen. Hij zal de oppositiepartijen ervan proberen te overtuigen om deel te nemen aan de parlementsverkiezingen.

Sinds januari zijn in Egypte al tientallen mensen omgekomen bij gewelddadige demonstraties. Honderden anderen raakten gewond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl