NOS VoetbalAangepast

Sparta doet goede zaken

In de Jupiler League heeft koploper Sparta Rotterdam de bittere nasmaak van de 1-5 tegen FC Den Bosch weggespoeld met een 2-1 thuiszege op De Graafschap.

Donovan Deekman opende de score op het Kasteel halverwege de eerste helft. Sandro Calabro zorgde met minder dan een kwartier op de klok vanaf de strafschopstip voor de verdubbeling van de marge.

In de tussenliggende tijd joegen de bezoekers vergeefs op de gelijkmaker. Ook na de 2-0 bleef De Graafschap knokken voor een beter resultaat. De beloning voor die instelling bleef beperkt tot de aansluitingstreffer van Anco Jansen.

Sparta liep uit op MVV Maastricht, dat thuis met 2-1 van FC Emmen verloor, en Helmond Sport, dat op eigen veld tegen Excelsior op 1-1 bleef steken.

Voor De Graafschap was de nederlaag een bittere pil, want FC Volendam verdrong de Doetinchemmers van de vierde plaats en is nu ook een belangrijke concurrent voor de derde periodetitel.

Naast Sparta pakte Volendam als enige uit de topvijf de volle buit;het won met 4-0 bij SC Veendam, mede dankzij drie treffers van Jack Tuyp, de topscorer in de Jupiler League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl