Wilders biedt 'verzetspamflet' aan

PVV-leider Wilders»
PVV-leider Wilders NOS

PVV-leider Wilders heeft het kabinet een pamflet aangeboden, waarin hij protesteert tegen het kabinetsbeleid. Op het pamflet staat: "Wij tekenen verzet aan". Wilders werd bij de aanbieding vergezeld door de PVV-fracties in de Eerste en Tweede Kamer. Het pamflet werd in ontvangst genomen door een woordvoerder van premier Rutte.

'Links-liberale elites'

Volgens Wilders bezuinigt het kabinet Nederland kapot. Hij spreekt van keuzes van de links-liberale elites die de voeling met de realiteit hebben verloren. Volgens de PVV wordt Nederland geregeerd door "ongekozen bureaucraten" in Brussel.

Wilders vindt dat er nu belastingverlaging nodig is. Hij is niet van plan om met het kabinet te gaan onderhandelen over bezuinigingen. Hij voorspelt dat 2013 een zwart jaar wordt. De PVV gaat de komende tijd het land in voor wat Wilders "een verzetstoer" noemt.

Deel deze pagina

Audio

  • Wilders biedt 'verzetspamflet' aan PVV-leider Wilders heeft het kabinet een pamflet aangeboden, waarin hij protesteert tegen het kabinetsbeleid. Op het pamflet staat:... "Wij tekenen verzet aan". Verslaggever Marcel Bril.

Video

PVV geeft verzetspamflet aan ministerraad

Samen met al zijn Eerste en Tweede kamerleden heeft Geert Wilders zojuist een verzetspamflet aangeboden aan de ministerraad om te... protesteren tegen het kabinetsbeleid en de bezuinigingen. De ministerraad buigt zich op dit moment over een nieuw pakket van 4,5 miljard euro aan bezuinigingen, bovenop de al eerder afgesproken 16 miljard.

Video en Audio

Meer video en audio