NOS NieuwsAangepast

Tweets @pontifex meteen gewist

Alle tweets van paus Benedictus zijn meteen na zijn aftreden gewist. In plaats van een foto van de emeritus paus is er nu op @pontifex het sede vacante-symbool te zien, dat aangeeft dat er geen paus is.

Vanmiddag twitterde Benedictus nog een laatste boodschap aan zijn volgers. "Dank voor al uw liefde en steun. Moge u altijd de liefde ervaren die voortkomt uit de aanwezigheid van Christus in uw leven."

Veel volgers

Benedictus begon in december met twitteren in zes talen. Hij liet eerder deze week al weten het account over te zullen dragen aan zijn opvolger. Het Engelstalige account heeft 1,6 miljoen volgers; de accounts in andere talen, waaronder Italiaans, Frans en Duits, bij elkaar nog eens 1,3 miljoen.

De paus verstuurde in de afgelopen drie maanden 39 tweets. Die zijn nog wel gearchiveerd op een website van het Vaticaan.

Sinds 20.00 uur is Benedictus niet meer de leider van de Rooms-Katholieke Kerk. Kardinaal-kamerheer Bertone neemt de dagelijkse leiding van het Vaticaan over.

Garde

Ook rond de Sint-Pieter was duidelijk dat er geen paus meer is. De Zwitserse Garde, die de paus beschermt, trok zich terug in de kazerne. Pas als er een nieuwe paus is, zullen de gardisten weer op wacht gaan staan.

Maandag praten de kardinalen voor het eerst over een begindatum voor het conclaaf waarin de volgende paus wordt gekozen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl