NOS NieuwsAangepast

'Bekentenissen zaak-grensrechter'

Drie van de zeven verdachten van de doodslag op grensrechter Richard Nieuwenhuizen hebben bekend dat ze hem tegen het hoofd hebben geschopt. Dat schrijft De Telegraaf op basis van het afgeronde recherchedossier.

Volgens de krant is er een berg aan belastende verklaringen tegen de drie jongens. De vier andere verdachten ontkennen dat ze de grensrechter hebben geschopt.

Fysiek en verbaal

In het dossier zou verder staan dat Richard Nieuwenhuizen is overleden als gevolg van een trap tegen het hoofd, de hals of de nek. De grensrechter werd begin december mishandeld na een wedstrijd bij zijn club Buitenboys in Almere. Een dag later overleed hij aan zijn verwondingen.

De recherche zou ook verklaringen hebben dat Nieuwenhuizen tijdens de wedstrijd tussen Buitenboys en Nieuw Sloten de verdachten opzocht en zich fysiek en verbaal uitte, zoals een advocaat van de verdachten eerder zei.

Vlaggenstok

Nieuwenhuizen zou met zijn vlaggenstok hebben geprikt, mogelijk een slaande beweging hebben gemaakt en hebben gezegd dat er maar één tik nodig was.

De zaak wordt eind mei inhoudelijk behandeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl