NOS NieuwsAangepast

Weekers wil aangifte online

Staatssecretaris Weekers hoopt dat mensen binnen twee jaar helemaal online hun belastingaangifte kunnen doen. Downloaden en installeren van een aangifteprogramma is dan niet meer nodig.

Wie inlogt met zijn DigiD vindt de vooraf ingevulde aangifte, klaar om te worden gecontroleerd en waar nodig aangevuld. Het ministerie van Financiën doet op dit moment een proef met het nieuwe systeem.

Weekers wil verder aanslagen per e-mail gaan versturen.

Aangifte vooraf ingevuld

De staatssecretaris is vandaag een nieuwe campagne begonnen om het publiek duidelijk te maken waar het op moet letten bij het doen van aangifte. Hij roept de belastingplichtigen op de vooraf ingevoerde aangifte te gebruiken. Die moeten ze controleren, veranderen of aanvullen. Dit jaar heeft de belastingdienst voor ruim 4 miljoen mensen de aangifte helemaal van tevoren ingevuld. Voor deze groep staan nu ook de bank- en spaargegevens erbij.

De Belastingdienst gaat dit jaar extra aandacht besteden aan het verhogen van de hypotheek, de aftrek van premies voor lijfrente en de aftrek van zorgkosten. De betrokkenen krijgen daarover brieven met uitleg en de aangifte wordt extra gecontroleerd.

Miljoenen mensen krijgen dit jaar meteen een definitieve aanslag en niet eerst een voorlopige. Vorig jaar is met dat systeem geëxperimenteerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl