NOS NieuwsAangepast

Opleidingsstop bij politie

De politie is met onmiddellijke ingang gestopt met het aannemen van studenten aan de politieacademie. De korpsleiding heeft dat besloten omdat uit nieuwe berekeningen is gebleken dat de Nationale Politie nu al ruim 2000 mensen meer heeft dan mag.

Het besluit is vorige week genomen. Kandidaten die in april zouden beginnen met de opleiding hebben te horen gekregen dat die niet doorgaat.

Volgens een politiewoordvoerder is het een tijdelijke stop. Waarschijnlijk gaan later dit jaar weer nieuwe opleidingen van start. Wel is duidelijk dat het aantal nieuwe studenten drastisch omlaag moet: van 1700 vorig jaar naar maximaal 800 dit jaar.

Nationale Politie

Op 1 januari zijn de 25 regionale politiekorpsen en het Korps Landelijke Politiediensten opgegaan in de Nationale Politie.

De Politieacademie, die de opleidingen verzorgt, verkeert in zwaar weer. Door een grootschalige reorganisatie verdwijnen de komende vier jaar 300 van de 1500 banen. De ondernemingsraad heeft onlangs het vertrouwen in het college van bestuur opgezegd.

Gerrit van de Kamp, voorzitter van de Politievakbond ACP, voelt zich overvallen door het nieuws. Donderdag heeft de vakbond overleg met minister Opstelten van Justitie. De ACP eist dat de kandidaten die in april zouden beginnen met de opleiding, dan ook gewoon van start kunnen gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl