Trainer McClaren weg bij Twente

Steve McClaren»
Steve McClaren ANP

Steve McClaren is opgestapt als coach van FC Twente. Dat maakte de Engelsman dinsdag bekend.

De positie van de 51-jarige trainer was door tegenvallende resultaten met de Tukkers onhoudbaar geworden.

Twente bezet momenteel in de competitie de vijfde plaats, zes punten achter koploper PSV. De ploeg is al zes eredivisieduels zonder overwinning; Twente boekte op 21 december 2012 tegen AZ zijn laatste zege (0-3). In de Europa League strandde de club in de groepsfase.

FC Den Bosch zorgde dat Twente in een vroeg stadium werd uitgeschakeld in het bekertoernooi (1-2).

Verklaring McClaren

"De club is groter dan het individu en Twente zit te diep in mijn hart dat in de weg te zitten. Ik verlaat het team op tien wedstrijden voor het eind, met nog steeds een top vier-plaats in zicht."

Ik vertrouw erop dat het team dat zal halen", aldus McClaren in een verklaring. Hij zegt tevens zijn twijfels te hebben gehad over het toekomstperspectief bij de club.

"Ik had zekerheid nodig over mijn positie, nu en in de toekomst, die in de huidige situatie lastig is. Na veel discussie en overleg kwamen deze garanties niet, waardoor we in het belang van de club besloten dat ik vertrek."

Schreuder, Pahlplatz en Mulder

McClaren nam bij Twente in januari 2012 het stokje over van Co Adriaanse. Alfred Schreuder neemt voorlopig de taken waar van McClaren, die in Enschede nog een contract tot medio 2014 had. Schreuder wordt geassisteerd door Boudewijn Pahlplatz en Youri Mulder.

Deel deze pagina

Video

Magie McClaren was zoek in Twente

Er is een einde gekomen aan het tweede huwelijk van Steve McClaren en FC Twente. In 2010 leidde hij de Tukkers nog naar de eerste... landstitel in de geschiedenis van de club. Maar amper drie jaar later is de magie uitgewerkt.

Audio Reactie

  • McClaren: "Dit is het beste besluit" Een verklaring van trainer Steve McClaren tegenover het Britse Sky Sports over zijn vertrek bij FC Twente.
  • McClaren stopt, mediacircus bij Twente Steve McClaren is weg bij FC Twente. In alle vroegte nam hij afscheid van de spelersgroep. Daarna streek het mediacircus neer in... Enschede om reacties te halen. Zo ook Edwin Cornelissen.

Video en Audio

Meer video en audio