NOS NieuwsAangepast

Weer Palestijnse raket op Israël

Vanuit de Gazastrook is een raket afgevuurd op Israël. De raket kwam neer in de buurt van de stad Asjkelon, er raakte niemand gewond. Het is de eerste keer dat het drie maanden oude bestand tussen Israël en Hamas vanuit Gaza wordt geschonden.

Israël heeft de afgelopen maanden meermalen het bestand geschonden. Zo zijn Palestijnen aan hun kant van de afscheidingsmuur beschoten- waarbij doden vielen- en zijn vissers opgepakt die zich volgens Israël in een verboden zone ophielden.

In november sloten Israël en Hamas een staakt-het-vuren, na een week van raketbeschietingen uit de Gazastrook op Israël en luchtaanvallen van Israël op Gaza. Daarbij kwamen 160 Palestijnen en vijf Israëliërs om het leven.

Onrustig

Het is sinds zondag onrustig in de Palestijnse gebieden, vooral op de Westelijke Jordaanoever. Die onrust ontstond na de dood van de Palestijn Arafat Jaradat. Die overleed in de gevangenis nadat hij was opgepakt voor het gooien van stenen naar Israëlische militairen. Israël zegt dat het autopsierapport geen uitsluitsel geeft over de doodsoorzaak. Volgens de Palestijnse autopsiearts is Jaradat om het leven gekomen door mishandeling.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl