Eerlijke zwerver beloond met fortuin

Een dakloze in Kansas City houdt meer dan 100.000 dollar over aan zijn eerlijkheid. Dat heeft de man te danken aan een diamanten ring die hij aan de rechtmatige eigenaar heeft teruggegeven.

De dakloze, Billy Ray Harris, keek eerder deze maand stomverbaasd in zijn bekertje waar mensen geld in kunnen doen. Tussen de muntjes zat een verlovingsring met een flinke diamant.

In plaats van het sieraad te verkopen, besloot hij de ring op een veilige plek te bewaren voor het geval de eigenaar zou terugkomen. "Ik wist dat als de ring echt zou zijn, hij heel veel waard was", zei Harris tegen een lokale tv-zender.

'Ongelooflijk boos'

De verlovingsring is van Sarah Darling. Zij had op de dag dat ze hem verloor, last van haar vinger. Ze besloot de ring daarom af te doen en hem tussen het kleingeld in haar portemonnee te bewaren. Toen ze Harris tegenkwam gooide ze al haar muntgeld, dus ook de ring, in het bekertje.

Darling kwam er de volgende dag achter dat ze haar verlovingsring kwijt was. "Ik was zo ongelooflijk boos", zegt ze. "Hij heeft veel emotionele waarde."

Toen ze Harris een dag later op dezelfde plek opzocht, kreeg ze haar ring terug. Als dank heeft ze samen met haar man een website opgezet waar geld voor Harris wordt ingezameld.

'Eerlijke man'

Door een reportage van de lokale televisie verspreidde het verhaal zich als een lopend vuurtje over internet. In negen dagen tijd is er al bijna 150.000 dollar naar het fonds overgemaakt. De inzamelingsactie loopt nog bijna drie maanden. Daarna krijgt Harris het geld.

Op de website staan talloze bedankjes voor de dakloze. "Je bent een eerlijke man met normen en waarden die we in de maatschappij zelden zien", zegt Natascha Wendt, die 20 dollar doneerde. Iemand anders schrijft dat ze hoopt dat Harris een nieuw leven opbouwt met het ingezamelde geld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl