NOS VoetbalAangepast

Opstootje in catacomben Kuip

Na afloop van het duel van Feyenoord met PSV zijn de spelers in de catacomben bij een opstootje betrokken geweest.

PSV'er Jeremain Lens wachtte Joris Mathijsen van Feyenoord op om verhaal te halen over iets wat in het duel was gebeurd.

Daarbij liepen de gemoederen even hoog op en was er wat duw- en trekwerk. Door tussenkomst van andere spelers en begeleiding kwam er snel een eind aan het opstootje.

De aanklager van de KNVB gaat zich maandag buigen over de zaak. De beelden worden bestudeerd en daarna wordt besloten of er aanvullende verklaringen nodig zijn.

Advocaat: "Tijd voor goed gesprek met Lens"

PSV-trainer Dick Advocaat vindt het de hoogste tijd voor een "goed gesprek" met Lens. "Want zoals hij zich hier heeft gedragen, kan natuurlijk niet", sprak de voormalige bondscoach hoofdschuddend.

"Ik stond in de kleedkamer toen ik lawaai hoorde op de gang", legde Advocaat uit. "Daar waren Lens en Mathijsen ruzie aan het zoeken. Ik weet niet of er echt is gevochten. Nee, ik heb Lens er nog niet over aangesproken. Dat kun je nú beter niet doen. Dat komt later wel."

Advocaat begreep weinig van het bedenkelijke incident. "Ik geloof dat er op het veld iets door Mathijsen is gezegd tegen Lens. Ze kennen elkaar goed van het Nederlands elftal. Ik denk dat Jeremain niet had verwacht dat Joris zoiets zou zeggen. Anders ga je hem niet na afloop opwachten en opzoeken."

"PSV slechte verliezers"

"Helaas is er wat gebeurd wat er eigenlijk niet bijhoort", aldus Feyenoorder Ruben Schaken tegen Radio Rijnmond. "We hebben snel de spelers van ons die aan het bakkeleien waren naar binnen getrokken. We moeten hier afstand van nemen. Als PSV raar wil doen, moeten ze dat zelf weten. Wij hebben gewonnen, zij tonen zich slechte verliezers. De rest is bijzaak."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl