NOS NieuwsAangepast

Schnitzel voor brandweer Enschede

Door verslaggever Pauline Broekema

Nog steeds komt er rook uit wat over is van winkelcentrum De Posten in Enschede-Zuid. Het nablussen is nog bezig.

Even na 04.00 uur vannacht ging bij de brandweerlieden de pieper af. Het werd een lastige klus, waarbij alles in het werk is gezet om tenminste de supermarkt Aldi te redden. Dat is gelukt, maar de overige vijf bedrijven gingen verloren.

Van de kapper rest alleen een bord: Salon Romi, je kunt er terecht met of zonder afspraak. Bij de cafetaria staat voor wat eens een raam was een geblakerd reclamebord voor ijs.

Gevoelstemperatuur

In de tent van het Sigma-team (Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie) van het Nederlandse Rode Kruis, wordt een warme maaltijd geserveerd. Brandweer en politie zitten aan de aardappels en schnitzel.

De tent is neergezet na recente ervaringen in Enschede. Bij de brand op een meubelboulevard raakten brandweermensen onderkoeld. Het is weliswaar maar 1 graad onder nul. "Toch ligt de gevoelstemperatuur veel lager", zegt Jaap ter Wengel van Sigma.

Loes Hilbrink van de Brandweer Twente verwacht dat ze nog de hele dag bezig zijn met nablussen. Over de oorzaak van de brand is niets te zeggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl