Kimetto wint marathon Tokio

De Keniaanse atleet Dennis Kimetto heeft de marathon van Tokio op zijn naam gebracht.

Het was zijn eerste triomf op de klassieke afstand in de tweede marathon van zijn loopbaan.

Kimetto won in een tijd van 2.06.50 en was hiermee 33 seconden sneller dan het parcoursrecord dat sinds 2008 in handen was van de Zwitser Viktor Rothlin. Kimetto's landgenoot Michael Kipyego eindigde als tweede. De winnaar van vorig jaar kwam met een achterstand van acht seconden over de finish. Bernard Kipyego zorgde met de derde tijd (2.07.53) voor een volledig Keniaans podium.

Kebede zegeviert

Bij de vrouwen was de zege voor Aberu Kebede in 2.25.34. De Ethiopische won eerder al de marathon van Berlijn. Haar landgenote Yeshi Esayias werd tweede in 2.26.01. De Duitse Irina Mikitenko finishte als derde in 2.26.41.