NOS NieuwsAangepast

'De Gelder wilde veel meer doden'

Tijdens de rechtszaak in Gent tegen moordverdachte Kim de Gelder wordt steeds meer bekend over wat hij op 23 januari 2009 heeft gedaan. Die dag richtte hij een bloedbad aan in kinderdagverblijf Fabeltjesland in Dendermonde. Daarbij kwamen twee baby's en een kleuterleidster om. Het Openbaar Ministerie zei in de akte van beschuldiging dat De Gelder zeer voorbereid te werk is gegaan. Tijdens het bloedbad droeg hij een kogelwerend vest en een extra vest met zakken met messen. Ook zei het OM dat De Gelder eigenlijk van plan was om op de bewuste dag in 2009 bij drie crèches toe te slaan.

Zenuwachtig

Vandaag is de eerste inhoudelijke dag in het proces. Justitie heeft verschillende bewijsmiddelen in de rechtszaal gezet, zoals een bord met de tekening van een lichaam erop. De Gelder zou daarop hebben geoefend. Ook zijn mountainbike staat er. Belgische media melden dat Kim de Gelder rustig naar de verklaringen luistert, maar soms draait hij zenuwachtig op zijn stoel en zoekt hij contact met zijn advocaat.

Bloedbad

De 24-jarige De Gelder heeft al bekend dat hij de dader is. Ook heeft hij gezegd dat hij een dag voor het bloedbad in Dendermonde een 72-jarige vrouw heeft vermoord. De Gelder staat terecht voor deze vier moorden en 25 pogingen tot moord. Komende maandag beginnen de verhoren van in totaal meer dan 170 getuigen en experts.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl