Schatvondst in Rotterdam

De munten lagen in een schoen.»
De munten lagen in een schoen. Stadsbeheer Rotterdam

In Rotterdam hebben archeologen bijna 500 zilveren munten uit vooral de zestiende eeuw gevonden. Ze lagen in een schoen en werden ontdekt bij bouwwerkzaamheden op de plek van het vroegere stadskantoor.

Burgemeester Aboutaleb heeft de vondst onthuld tijdens een bezoek aan de bouwplek. De oudste munt komt uit het jaar 1472. Het zijn vooral Nederlandse munten, maar er zitten ook Spaanse en Engelse tussen.

Waarschijnlijk is de schoen eind zestiende eeuw verstopt onder de vloer van een huis. Het was de tijd van de Tachtigjarige Oorlog en mogelijk heeft de eigenaar zijn kapitaal willen verstoppen.

Nooit eerder zijn zoveel munten in een schoen ontdekt.

Deel deze pagina

Video

Schat in schoen gevonden bij werkzaamheden

In Rotterdam hebben archeologen bijna 500 zilveren munten uit vooral de zestiende eeuw gevonden. Ze lagen in een schoen en werden... ontdekt bij bouwwerkzaamheden op de plek van het vroegere stadskantoor.

Audio

  • 'Het is een persoonlijke vondst' Honderden zilveren munten hebben ruim 400 jaar onder de grond gelegen achter het Rotterdamse stadhuis. Het geld is in een oude... schoen gevonden in de bouwput van het voormalige Timmerhuis. Verslaggever Joeri Gordijn van RTV Rijnmond was bij de onthulling van de grote vondst.

Video en Audio

  • » Wegwerker omgekomen op A12 Video Bij een ongeluk op de A12 bij Woerden is een wegwerker om het leven gekomen. Een...23 okt 2014, 423 keer afgespeeld
  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 1813 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen zich net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 193 keer afgespeeld

Meer video en audio