Schatvondst in Rotterdam

De munten lagen in een schoen.»
De munten lagen in een schoen. Stadsbeheer Rotterdam

In Rotterdam hebben archeologen bijna 500 zilveren munten uit vooral de zestiende eeuw gevonden. Ze lagen in een schoen en werden ontdekt bij bouwwerkzaamheden op de plek van het vroegere stadskantoor.

Burgemeester Aboutaleb heeft de vondst onthuld tijdens een bezoek aan de bouwplek. De oudste munt komt uit het jaar 1472. Het zijn vooral Nederlandse munten, maar er zitten ook Spaanse en Engelse tussen.

Waarschijnlijk is de schoen eind zestiende eeuw verstopt onder de vloer van een huis. Het was de tijd van de Tachtigjarige Oorlog en mogelijk heeft de eigenaar zijn kapitaal willen verstoppen.

Nooit eerder zijn zoveel munten in een schoen ontdekt.

Deel deze pagina

Video

Schat in schoen gevonden bij werkzaamheden

In Rotterdam hebben archeologen bijna 500 zilveren munten uit vooral de zestiende eeuw gevonden. Ze lagen in een schoen en werden... ontdekt bij bouwwerkzaamheden op de plek van het vroegere stadskantoor.

Audio

  • 'Het is een persoonlijke vondst' Honderden zilveren munten hebben ruim 400 jaar onder de grond gelegen achter het Rotterdamse stadhuis. Het geld is in een oude... schoen gevonden in de bouwput van het voormalige Timmerhuis. Verslaggever Joeri Gordijn van RTV Rijnmond was bij de onthulling van de grote vondst.

Video en Audio

  • » Het nieuws in 60 seconden (13.30 uur) Video Het belangrijkste nieuws van zaterdag 25 oktober 2014.25 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Spreeuwen worden geteld Video Dit weekend worden er in het hele land spreeuwen geteld. Het is namelijk het jaar van de spreeuw,...25 okt 2014, 52 keer afgespeeld
  • » Brazilianen morgen naar de stembus Audio Het is een spannende strijd, bij de presidentsverkiezingen in Brazilië. Morgen is de tweede en...25 okt 2014, 42 keer afgespeeld

Meer video en audio