Brussel akkoord met steun SNS

SNS Reaal werd drie weken geleden genationaliseerd»
SNS Reaal werd drie weken geleden genationaliseerd ANP

De Europese Commissie heeft voorlopig ingestemd met de overheidssteun aan SNS Reaal. Volgens de Commissie was de nationalisatie van de bank en verzekeraar de enige manier om het financiële stelsel in Nederland stabiel te houden.

SNS Reaal werd op 1 februari genationaliseerd. Minister Dijsselbloem van Financiën zei toen ook dat nationalisatie de enige optie was.

Nederland heeft nu een half jaar de tijd om een herstructureringsplan voor SNS op te stellen. Op basis daarvan neemt de Commissie een definitief standpunt in over de staatssteun.

SNS Reaal was in de problemen gekomen door zeer verliesgevende beleggingen in vastgoed. De overheid heeft 3,7 miljard euro in het bedrijf gestoken.

Deel deze pagina

Audio

  • 'Economische voorspellingen broos, niet krachtig en overtuigend' De Europese Commissie is somberder over de economische vooruitzichten dit jaar voor Europa dan een paar maanden geleden. De... economie in de eurozone zal dit jaar in nog krimpen, onder andere door alle bezuinigingen. Maar de Commissie verwacht dat de economie heel voorzichtig in de loop van dit jaar zal aantrekken en dat volgend jaar de economie weer een groei laat zien. Vanochtend presenteerde de Commissie de zogeheten winterprognoses, waarbij de commissie twee jaar vooruitkijkt. Economieredacteur André Meinema geeft toelichting.

Video en Audio

Meer video en audio